| Utama | Post Baru | Kemaskini | Masuk | Keluar |

Thursday, May 20, 2010

RoTi AiR PaNaS


Bahan-bahan :
Tepung Gandum
Air Panas (Yang Baru mendidih)
Sedikit Garam
Minyak Sapi

Cara-cara membuat :
1. Masukkan tepung dan garam ke dalam satu bekas, kemudian tuangkan air panas agak-agak tepung boleh diuli.
2. Apabila adunan dah sebati (macam adunan roti canai) letakkan minyak sapi.
3. Bentukkan adunan bulat2.Biarkan seketika.
4. Kemudian ambil satu doh dan penyek2kan macam roti canai.
5. Goreng di atas kuali yang tidak melekat tanpa minyak. Apabila roti agak dah garing, terbalikkan.
6. Bila kedua-dua belah sudah garing, letakkan sedikit minyak masak untuk menggaringkan lagi roti.
7. Setelah siap, boleh direnyuk macam roti canai dan di makan bersama sambal tumis.

* Resepi nie aku baru je dapat daripada seorang makcik yang aku kenal kat tempat aku nie... Selamat Mencuba.


1 comments:

Administrator said...

alooo

Post a Comment

 
Copyright 2010 by Sejenak D'Husza.