| Utama | Post Baru | Kemaskini | Masuk | Keluar |

Sunday, May 09, 2010

BisKuT CokLat CiP

Bahan-bahan :
250gm Tepung Gandum
150gm Mentega
200gm Coklat Cip
150gm Gula Perang
150gm Gula Pasir
100gm Kacang Badam (Dihiris)
2 Biji Telur
1 Sudu Teh Serbuk Penaik

Cara-cara Membuat :
1. Pukul mentega dan gula perang hingga gula larut.
2. Kemudian masukkan telur satu persatu sambil dipukul hingga kembang.
3. Masukkan tepung gandum dalam adunan bersama serbuk penaik, coklat cip dan kacang badam. Kacau hingga rata.
4. Bentukkan adunan menjadi bebola kecil dan aturkan ke dalam dulang pembakar.
5. Taburkan dengan coklat cip dan tekan sedikit supaya coklat cip tadi melekat.
6. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minit.

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright 2010 by Sejenak D'Husza.